Kumite waza #3 6:e kyu


ToriUke
Migi hanmi kamaeMigi hanmi kamae
Hidari maegeri chudan – Sparka rak spark med vänster ben mot toris mage.
Migi sukuiuke – Samtidigt som man vrider sig ur sparkriktningen, så låter man höger arm/hand ”falla” ner och styr undan sparken bort från kroppen
Fortsätt cirkelrörelsen med höger arm och slå en uraken (som förmodligen kommer mer ovanifrån än från sidan) mot ukes huvud.
Hidari gyakuzuki chudan – Följ upp med vänster gyakuzuki mot ukes mage.

Detta är tänkt att vara en tillämpning på teknik #7 i pinan shodan, där man vrider sig åt höger och samtidigt gör ett block/slag med höger hand och spark med höger fot. Precis som i kumite waza #2 6:e kyu så är tanken här att katan visar fler tekniker samtidigt, utan att tanken är att de ska utföras samtidigt i en applikation.

Sparken är dock utbytt mot ett slag här för att förenkla något och samtidigt ta ner riskerna. Men testa gärna själv, försiktigt, och se hur det skulle vara att efter block/uraken sparka mot t ex ukes högra knä.

Vi gör numera de flesta sparkar i katorna i chudan höjd, d v s mage. Men ursprungligen var alla i gedan höjd, d v s under midjan, förslagsvis mot en svag del av benet som knäet, vilket också är den vanligaste användningen av sparkar även i modernare självförsvarssystem som t ex krav maga.

,

Ett svar till “Kumite waza #3 6:e kyu”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *