Kumite waza #3 5:e kyu


UkeTori
Mawashigeri chudan
Block med armen på samma sida som sparken sträckt rakt nedåt, gyaku-armen stöttar upp, så att man bildar en ”klyka” mellan båda under armarna. Viktigt att hålla armarna så nära kroppen det bara går här!
Armen som var sträckt nedåt vrider sig nu uppåt håller fast ukes spark ben underifrån. Samtidigt sträcker sig den andra armen mot uke…
Gå snabbt framåt och lås ukes stödben så att hen inte kommer någon vart. Det effektivaste för att sen fälla är egentligen att bara lyfta ukes sparkben samtidigt som man slår till någonstans på kroppen eller huvudet. MEN! Så gör vi inte med träningskompisar, utan håll istället uke bakom ryggen och gör en kontrollerad nedtagning.
När uke väl hamnat på rygg markerar man ett slag mot magen. OBS! Försök här att i så stor utsträckning som möjligt använda böjda knän för att nå med slaget. Det är för att hålla sig så långt ifrån ukes vapen (framför allt armar/händer) här som möjligt; Böjer man fram sin egen kropp för mycket så blir man mer nåbar för till exempel ett slag.

Ett svar till “Kumite waza #3 5:e kyu”

Lämna ett svar