Kumite waza #2 5:e kyu


Detta är en tillämpning på pinan sandan tekniker 14-19. Precis som i kumite waza #1 5:e kyu (och då också kumite no gata 1) så flyttar man sig utåt och framåt när attacken kommer. Men istället för att slå direkt mot magtraken gör man istället ett arm/axellås som om man tar i är extremt smärtsamt i axel och armbåge på uke.

Det går såklart också att tänka sig att man faktiskt slår till mot magen innan man låser armen (och kanske även slår/armbågar till huvudet) när toris främre arm är på väg upp och ner över ukes axel).

Kikar man på hur man flyttar sig in i katan, så kan man också tänka sig att man försöker svepa motståndaren med främre benet.

ToriUke
Hidari hamni kamaeHidari hamni kamae
Kizamizuki jodan
Ducka snett utåt/skydda huvudet med armen närmast slaget och ta ett steg framåt
Det som nu blir främre armen “dyker” ovanpå ukes slagarm, samtidigt som den bakre armen greppar ukes slagarm
Nu kan man använda hela sin kroppsvikt för att via armhålan pressa ner ukes slagarm (waki gatame)
När uke börjar kännas ur balans, använd handen närmast huvudet och slå en uraken/tetsui

3 svar till “Kumite waza #2 5:e kyu”

  1. […] migi gyakuzuki yodan, t: migi block, hidari block/styr undan, gå på ukes gyaku-sidan, uraken yodanKumite waza #2 5:e kyu (M) (u: hidari kizamizuki yodan, t: hidari block/control, migi arm/axellås, migi uraken […]

    • Det var det inte meningen att det ska se ut som, utan snarare som samma typ av sidoflytt/huvudblock som man gör i till exempel kihon kumite 1 och 2.

      Har gjort en ny video nu som förhoppningsvis visar detta tydligare.

      Däremot funderar jag nu när jag ser videon på om man borde försöka hamna bakom motståndarens framben istället för framför som jag gör på filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *