Pinan sandan-5 bunkai


  • Pinan sandan dubbelblock

    https://www.facebook.com/share/r/ZvyZv8Qtc4azGHki/?mibextid=WC7FNe

  • Kumite waza #3 5:e kyu

    Uke Tori Mawashigeri chudan Block med armen på samma sida som sparken sträckt rakt nedåt, gyaku-armen stöttar upp, så att man bildar en ”klyka” mellan båda under armarna. Viktigt att hålla armarna så nära kroppen det bara går här! Armen som var sträckt nedåt vrider sig nu uppåt håller fast ukes spark ben underifrån. Samtidigt…

  • Kumite waza #1 5:e kyu

    Uke Tori Kizamizuki yodan Block med bakre handen Gyakuzuki yodan ”Rulla” med främre handen längs med ukes attack samtidigt som man vrider kroppen ur anfallsriktning och flyttar sig snett utanför uke. Använd handen som styrde undan slaget för att trycka ner armen och göra fältet fritt för det slag (uraken yodan) som man nu gör…

  • Pinan sandan öppning

    Denna video förklaras ur ett kung-fu-perspektiv, men precis samma rörelse finns i början av pinan sandan (samt även i seishan efter första vändning). Vi får se hur samma rörelse kan användas för att hantera en mawashigeri, kombon kizamizuki-gyakuzuki samt i grappling.

  • Pinan sandan ”dubbelblock”

    https://www.facebook.com/reel/648789610659774?fs=e&s=TIeQ9V

  • Pinan sandan bunkai

    https://fb.watch/nzLlbk-90u/ Första delen av denna, som är från någon goju ryu-kata, känns klockren pinan sandan, även om ställningarna är lite annorlunda.

  • Pinan sandan flowdrill

    https://youtu.be/BGvIvKyLanc?si=LSyleRq4SHIZGU16 Detta är en flowdrill som i en enda lång sekvens visar ett antal tänkbara tillämpningar på nästan alla tekniker som fnns i katan.

  • Motobu bunkai

    Motobu favoriserade naihanchi som kata, och alla hans kumite-övningar går enkelt att relatera till den. Men, vi vet också att Anko Itosu när han skapade pinan-serien utgick från ett antal befintliga kator. Rörelserna är ofta lite omgjorda. Det kan ha varit för att han ville göra saker och ting tydligare, passa in bättre i katan…

  • Pinan sandan applikation

    OBS! Denna teknik har tidigare varit med som kumite waza för 5:e kyu. Den är dock utbytt mot en annan teknik VT2024! Denna kumite-övning är tänkt som en övning/tillämpning på pinan sandan teknik 1-3 (eller 4-6, beroende på vilket håll man gör den ifrån). Den allra första delen (block slag mot huvudet, uppercut sidan) är…



Ett svar till “Pinan sandan-5 bunkai”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *